Miboso

training | coaching | interventies

a3web

StartFit

Al goede voornemens? Laat het dan niet alleen bij voornemens, maar kom gerust eens langs in onze sportstudio of maak een afspraak voor een proefles.


StartFit is the package van 2015! Wil jij het jaar een fitte start maken en op een verantwoorde manier trainen en meer kennis opdoen?
Dan is StartFit iets voor jou! 

Drie maanden onbeperkt fitnessen en deelnemen aan diverse Small Group trainingen. Door de kleine groepen is er meer aandacht voor technieken en leer je ook daadwerkelijk goed te trainen.
Aan de hand van een Healthcheck brengen wij jouw gezondheid in kaart en stellen we een realistisch doel. Daarnaast krijg je twee sessies met een Personal Trainer die jou op weg helpt / je grenzen leert verleggen.

* De kleine groepen geven mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de uitvoering van oefeningen. 
*Met StartFit stellen wij samen met jou dan ook een realistisch doel, die haalbaar is.
*Met de juiste techniek, intensiteit en kennis zul je meer resultaat behalen. Om je alvast wat op weg te helpen bevat StartFit twee sessies met een Personal Trainer.

Verleng je telomeren, vertraag het ouder worden

Dat je door gezond eten en regelmatig bewegen ervoor kunt zorgen dat je op latere leeftijd ook nog kwiek en vitaal bent, is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wist je dat je veroudering ook daadwerkelijk kunt vertragen en zelfs kunt uitstellen met een gezonde levensstijl?

Cellen vernieuwen

Om uit te leggen hoe dat precies zit, moeten we eerst even de genetica induiken. Ons lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen die zich door celdeling continu vernieuwen. Naarmate je ouder wordt, beschadigen steeds meer cellen. Tot ongeveer je 35e levensjaar vernieuwt je lichaam zich vanzelf. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder makkelijk je lichaam beschadigingen repareert.

Telomeren

Het kopiëren van chromosomen -DNA-moleculen die al onze erfelijke informatie bevatten- is een belangrijk onderdeel van het vernieuwingsproces. Als een cel deelt, nemen nieuwe cellen de chromosomen over. Telomeren zitten aan het uiteinde van chromosomen. Ze beschermen de chromosomen, zodat deze kunnen blijven vernieuwen. Ze zijn te vergelijken met het plastic uiteinde van een schoenveter: ze voorkomen dat cellen gaan rafelen. Bij elke celdeling worden de telomeren korter, totdat ze zo kort worden dat ze de chromosomen niet meer kunnen beschermen en de cel niet meer deelt.

Langer is beter

Telomeren worden gezien als een klok die onze biologische leeftijd aangeeft. Hoe korter de telomeren, hoe ouder we zijn. De lengte van telomeren is erfelijk bepaald. Maar je kunt wel invloed hebben op hoe snel telomeren korter worden. En, nog meer goed nieuws, dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Het is eigenlijk samen te vatten in één woord: BRAVO: meer Bewegen, niet Roken, matig gebruik van Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning. Gezonde leefgewoonten zorgen er dus niet alleen voor dat je een gezond ouder wordt, maar ook dat je langzaam ouder wordt!

Bronnen

Lesroosters

lesrooster-fitness

lesrooster-smallgrouptraining

lesrooster-personaltrainingcoaching

Goed Doel

Doe mee met de Groningse actie Blik voor Ebola! Meer info op www.blikvoorebola.nl

Agenda

loader

Openingstijden

maandag
07:00 - 22:00
dinsdag
07:00 - 22:00
woensdag
07:00 - 22:00
donderdag
07:00 - 22:00
vrijdag
07:00 - 19:00
zaterdag
09:00 - 15:00
zondag
09:00 - 15:00
Heb je een vraag of wil je informatie? Bel 06-18745677

NU GEOPEND!