Miboso

training | coaching | interventies

a3web

StartFit

Al goede voornemens? Laat het dan niet alleen bij voornemens, maar kom gerust eens langs in onze sportstudio of maak een afspraak voor een proefles.


StartFit is the package van 2015! Wil jij het jaar een fitte start maken en op een verantwoorde manier trainen en meer kennis opdoen?
Dan is StartFit iets voor jou! 

Drie maanden onbeperkt fitnessen en deelnemen aan diverse Small Group trainingen. Door de kleine groepen is er meer aandacht voor technieken en leer je ook daadwerkelijk goed te trainen.
Aan de hand van een Healthcheck brengen wij jouw gezondheid in kaart en stellen we een realistisch doel. Daarnaast krijg je twee sessies met een Personal Trainer die jou op weg helpt / je grenzen leert verleggen.

* De kleine groepen geven mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de uitvoering van oefeningen. 
*Met StartFit stellen wij samen met jou dan ook een realistisch doel, die haalbaar is.
*Met de juiste techniek, intensiteit en kennis zul je meer resultaat behalen. Om je alvast wat op weg te helpen bevat StartFit twee sessies met een Personal Trainer.

Verslaafd aan rattengif en arsenicum

De aanstaande tienermoeder luistert schijnbaar onbewogen terwijl de gynaecoloog de gevaren van roken tijdens de zwangerschap opnoemt: baby’s hebben een grotere kans op gedragstoornissen, hazenlip, hartafwijking, astma, wiegendood. “Ene oor in, andere oor uit”, zegt de 15-jarige deelneemster aan het BNN-programma ‘Vier handen op een buik’. Voor dit meisje zijn de gevolgen van roken wellicht een ver-van- haar-bedshow. Maar de meeste rokers zijn zich wel degelijk bewust van de gezondheidsrisico’s. Waarom roken veel mensen dan gewoon door?

Rattengif en nagellakremover

In tabaksrook zitten meer dan 4000 chemische stoffen, waarvan er zeker 40 kankerverwekkend zijn. De meeste stoffen zijn erg giftig. Waterstofcyanide (wordt gebruikt als rattengif), benzeen (zit in verfverdunners), aceton (zit in veel nagellakremovers), chroom (een giftig metaal), arsenicum (zit in insectengif) en formaldehyde, dat gebruikt wordt om lijken te conserveren

Verslavende toevoegingen

Maar daar denk je als roker meestal niet aan als je een sigaret opsteekt. Roken is namelijk enorm verslavend. Fabrikanten voegen namelijk stoffen aan sigaretten toe. Die zorgen ervoor dat je sneller verslaafd raakt en ook dat het moeilijker wordt om weer te stoppen met roken. Geur- en smaakstoffen bijvoorbeeld, maar ook stoffen die de luchtwegen verwijden. Hierdoor kan de rook dieper geïnhaleerd worden en kan er meer nicotine worden opgenomen.

Roken veroorzaakt stress

Rokers denken wellicht dat ze roken omdat ze dat zelf willen, maar feitelijk zijn ze slaaf van hun sigaret. Wanneer ze niet kunnen roken, voelen ze zich ontevreden en gestresst. Ze roken een sigaret en hun onvrede wordt opgeheven. Tot een half uur later, dan begint de onvrede weer toe te nemen. En dat dan zo’n twintig keer per dag. Roken helpt niet tegen stress, maar veroorzaakt juist stress.

Stoppen is moeilijk

In Nederland roken bijna 2,8 miljoen mensen. Van deze rokers zou 80% het liefste willen stoppen. In 2012 deed 28% een poging om te stoppen, ruim 1 miljoen mensen. Van die groep was na een jaar nog geen 10% gestopt. Stoppen is gewoon heel erg moeilijk. Ook als je weet dat stoppen alleen maar voordelen heeft. Je hoeft niet meer om 12 uur ’s nachts de deur uit om sigaretten te halen, je wordt fitter, je ziet er beter uit, je stem klinkt beter, je huis wordt weer fris en je wordt er nog rijk van ook.

Gewoon doen

Hoe moeilijk stoppen ook is, longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter zijn ervan overtuigd dat iedereen kan stoppen met roken, als ze maar gemotiveerd zijn en de juiste methode gebruiken. Johan Cruijff stopte direct met roken toen zijn arts hem na een bypassoperatie waarschuwde dat hij kansloos zou zijn als hij zou doorroken. Volgens Cruijf is “stoppen met name een kwestie van mentaal gewoon doen”, aldus Cruijf.

Bronnen

Lesroosters

lesrooster-fitness

lesrooster-smallgrouptraining

lesrooster-personaltrainingcoaching

Goed Doel

Doe mee met de Groningse actie Blik voor Ebola! Meer info op www.blikvoorebola.nl

Agenda

loader

Openingstijden

maandag
07:00 - 22:00
dinsdag
07:00 - 22:00
woensdag
07:00 - 22:00
donderdag
07:00 - 22:00
vrijdag
07:00 - 19:00
zaterdag
09:00 - 15:00
zondag
09:00 - 15:00
Heb je een vraag of wil je informatie? Bel 06-18745677

NU GEOPEND!